Łatwe pieczone ziemniaki puree z czosnkiem
Łatwe pieczone puree ziemniaczane z czosnkiem to danie na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 169 kalorii . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny na Święto Dziękczynienia . Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, pieprzu, czosnku i oliwy z oliwek. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 32% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy to duszone golonki jagnięce z rozmarynem i łatwe puree ziemniaczane z czosnkiem , puree ziemniaczane z czosnkiem i serem kozim .
Instrukcje
Usuń papierową skórkę z główki czosnku (nie obieraj i nie oddzielaj ząbków).
Odciąć górę cebuli; posmarować olejem. Zawinąć w wytrzymałą folię.
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do zmięknięcia. Ostudzić przez 10-15 minut.
W międzyczasie włóż ziemniaki do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 15-20 minut lub do miękkości.
Wlej 1 szklankę bulionu do blendera. Wyciśnij zmiękczony czosnek do blendera; przykryj i miksuj, aż się połączy.
Odcedź ziemniaki i przełóż je do dużej miski.
Dodaj masło, pieprz, sól, mieszankę czosnku i resztę bulionu; ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.