Łatwe pieczone ryby i frytki dla dwojga
Łatwe pieczenie Fish & Chips dla dwojga wymaga około 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 242 kalorie, 25g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.87 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz ziemniaki do pieczenia, 2 łyżki. kraft lite pikantny włoski dressing, miracle whip dressing i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Spróbuj Łatwe pieczone ryby z frytkami, Łatwe pieczone ryby i frytki dla dwojga, oraz Pieczona ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ziemniaki pokroić wzdłuż na 8 klinów. Wrzucić ziemniaki z włoskim sosem w misce. Ułóż, ściąć boki w dół, na dużej blasze do pieczenia spryskane sprayem do gotowania.
Tymczasem rezerwy 2 łyżki. z mieszanki powłoki do ziemniaków; odstawić.
Umieścić pozostałą mieszaninę powłok na płycie.
Jedną stronę filetów rybnych rozłóż połową bicza Miracle . Zanurzyć ryby w mieszance powłoki. Obróć; posmaruj drugą stronę filetów rybnych pozostałym batem Miracle. Odwróć rybę, aby dobrze pokryć wszystkie strony mieszanką powlekającą.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika; odwróć i ułóż wokół zewnętrznych krawędzi blachy do pieczenia.
Umieść rybę w środku blachy do pieczenia.
Posypać reserved 2 łyżki. powłoka wymieszać na ziemniaki.
Piec 15 min. lub do momentu, gdy płatki rybne z widelcem i ziemniakami będą miękkie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.