Łatwe pieczone kotlety wieprzowe z sosem winno-musztardowym

Łatwe pieczone kotlety wieprzowe z sosem winno-musztardowym
Łatwe pieczone kotlety wieprzowe z białym sosem winno–musztardowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 29g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, musztarda dijon, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety wieprzowe z szalotką w sosie z białego wina, Kotlety wieprzowe i grzyby duszone w pikantnym sosie z białego wina, oraz Pieczone Tofu Z Białym Winem, Musztardą I Koperkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.Kotlety schabowe osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć olejem. Obficie doprawić obie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzej dużą patelnię bezpieczną w piekarniku na średnim ogniu, aż kilka kropli wody posypanych w pełzaczu patelni wokół i zbiegną się w jedną dużą kroplę lub patelnia pali się, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść kotlety na patelni i gotować bez przeszkód, aż będą złote na dnie, o 3 protokół.Odwróć kotlety i natychmiast umieść patelnię w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Piec, aż kotlety będą złocisto-brązowe z drugiej strony, a temperatura zarejestruje 63° na termometrze natychmiastowego odczytu włożonym do najgrubszej części każdego kotleta, około 7 do 10 minut.Używając ręcznika kuchennego lub uchwytu do garnków, wyjmij patelnię z piekarnika i zwróć ją do płyty kuchennej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
PiecPiec
PatelniaPatelnia
5
Kotlety przełożyć na talerz i obłożyć luźno folią; odstawić.Używając ręcznika kuchennego lub uchwytu do garnków, Chwyć uchwyt patelni (uważaj, aby nie dotykać uchwytu gołymi rękami przez resztę czasu gotowania), wylej i wyrzuć tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Dodaj wino, umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj, skrobając wszelkie rumiane kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni, aż wino zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ubij masło 1 kawałek na raz, pozwalając każdemu stopić przed dodaniem następnego, aż całe masło zostanie dodane i sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Ubić natkę pietruszki i musztardę. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Podziel SOS między 2 talerze, umieść kotlet schabowy na sosie na każdym talerzu i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn