Łatwe pieczone kotlety wieprzowe z sosem winno-musztardowym

Łatwe pieczone kotlety wieprzowe z białym sosem winno–musztardowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 29g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, musztarda dijon, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety wieprzowe z szalotką w sosie z białego wina, Kotlety wieprzowe i grzyby duszone w pikantnym sosie z białego wina, oraz Pieczone Tofu Z Białym Winem, Musztardą I Koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.Kotlety schabowe osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć olejem. Obficie doprawić obie strony solą i pieprzem.
Rozgrzej dużą patelnię bezpieczną w piekarniku na średnim ogniu, aż kilka kropli wody posypanych w pełzaczu patelni wokół i zbiegną się w jedną dużą kroplę lub patelnia pali się, około 3 do 4 minut.
Umieść kotlety na patelni i gotować bez przeszkód, aż będą złote na dnie, o 3 protokół.Odwróć kotlety i natychmiast umieść patelnię w piekarniku.
Piec, aż kotlety będą złocisto-brązowe z drugiej strony, a temperatura zarejestruje 63° na termometrze natychmiastowego odczytu włożonym do najgrubszej części każdego kotleta, około 7 do 10 minut.Używając ręcznika kuchennego lub uchwytu do garnków, wyjmij patelnię z piekarnika i zwróć ją do płyty kuchennej.
Kotlety przełożyć na talerz i obłożyć luźno folią; odstawić.Używając ręcznika kuchennego lub uchwytu do garnków, Chwyć uchwyt patelni (uważaj, aby nie dotykać uchwytu gołymi rękami przez resztę czasu gotowania), wylej i wyrzuć tłuszcz.
Dodaj wino, umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj, skrobając wszelkie rumiane kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni, aż wino zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Ubij masło 1 kawałek na raz, pozwalając każdemu stopić przed dodaniem następnego, aż całe masło zostanie dodane i sos zgęstnieje.
Ubić natkę pietruszki i musztardę. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Podziel SOS między 2 talerze, umieść kotlet schabowy na sosie na każdym talerzu i natychmiast podawaj.