Łatwe muffinki z makaronem i serem
Łatwe muffinki z makaronem i serem mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 237 kalorii . Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 50 centów za porcję . Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, przyprawionych bułek tartych, ostrego sera cheddar i mleka. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To tani przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 34% , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również: Almost Guilt Free Mac and Cheese , BBQ Mac and Cheese i Creamy Bacon Mac and Cheese .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj foremkę do muffinek nieprzywierającym sprayem do pieczenia. W małej misce wymieszaj bułkę tartą, oliwę z oliwek i sól; odstaw.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez około 8 minut, powinien być nadal lekko twardy.
Zdejmij z ognia, odcedź i włóż z powrotem do garnka; mieszaj z masłem i jajkiem, aż makaron będzie równomiernie pokryty. Odłóż 1/2 szklanki ostrego sera cheddar i wymieszaj pozostały ser cheddar, mleko i ser mozzarella z makaronem. Nałóż łyżką do przygotowanej foremki na muffiny.
Posyp wierzch resztą sera i mieszanką bułki tartej.
Piecz przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku lub do momentu, aż wierzch ładnie się zrumieni. Pozostaw muffinki do ostygnięcia na kilka minut przed wyjęciem z formy. Pozwoli to serowi stężeć i muffinki zachowają swój kształt.