Łatwe muffinki z makaronem i serem
Łatwe muffinki z makaronem i serem mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 237 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mleka, ostry ser cheddar, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj puszkę muffin nieprzywierającym sprayem do gotowania. W małej misce wymieszać bułkę tartą, oliwę z oliwek i sól; odstawić.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez około 8 protokół, powinno być jeszcze trochę jędrne.
Wyjąć z ognia, odcedzić i powrócić do patelni; mieszać z masłem i jajkiem, aż makaron będzie równomiernie pokryty. Rezerwa 1/2 szklanki ostrego sera Cheddar i wymieszać pozostały ser Cheddar, mleko i ser mozzarella do makaronu. Łyżkę do przygotowanej muffinki.
Posypać reserved ser i mieszaninę okruchów chleba na wierzchu.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż polewa będzie ładnie rumiana. Pozostaw babeczki do ostygnięcia na kilka minut przed wyjęciem z patelni. Pozwoli to serowi ustawić i utrzymać kształt muffinki.