Łatwe do zrobienia ciasteczka imbirowe
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, łatwe do zrobienia ciasteczka imbirowe mogą być niesamowitym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Ten deser ma 89 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 8 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24 osobom. Ten przepis z Allrecipes ma 6 fanów. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka sody oczyszczonej, mąki, korzenia imbiru i kilku innych składników. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 10% wyniku, co jest bardzo złym wynikiem (ale wciąż możliwym do naprawienia). Podobne przepisy obejmują: Jak zrobić łatwy dżem figowo-imbirowy, Łatwe glazurowane ciasteczka cytrynowo-imbirowe i Jak zrobić łatwe marmurkowe ciasteczka walentynkowe.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj tłuszcz piekarski i cukier puder. Wmieszaj jajko. Przesiać mąkę, sodę oczyszczoną i sól, wymieszać z kremową masą. Na koniec wmieszaj imbir. Ciasto przykryć, wstawić do lodówki na co najmniej 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Odkurz czystą i suchą powierzchnię skrobią kukurydzianą.
Rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala i wycinaj ciasteczka wybraną foremką.
Umieść ciasteczka w odległości 1 1/2 cala od siebie na nieprzygotowanych blachach.
Piec przez 8 do 10 minut w nagrzanym piekarniku, aż ciasteczka lekko się zarumienią na brzegach.
Wyjąć z blach do ostygnięcia na metalowej kratce.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na Ginger Cookie. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery doskonale komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.