Łatwe ciasto z jagodami na patelni
Przygotowanie łatwego ciasta jagodowego na patelni zajmuje około 45 minut . Ten deser ma 340 kalorii , 5 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 61 centów na porcję przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga brązowego cukru, herbatników maślankowych, mąki i mielonego cynamonu. Ten przepis podoba się dwóm smakoszom i kucharzom. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 38% , co nie jest tak imponujące. Podobne przepisy to : Chleb jagodowy z syropem jagodowym , Łatwa lasagna ogrodowa na patelni i Sekret łatwych tacos z filetem mignon na patelni .
Instrukcje
Wymieszaj migdały, cukier, masło, mąkę i cynamon w malakserze, aż powstaną duże okruszki.
Przygotowanie ciasta kawowego: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Na patelni żeliwnej o średnicy 23 cm lub innej żaroodpornej, podsmaż masło i brązowy cukier na średnim ogniu, aż się rozpuszczą. Ułóż ciasteczka w jednej warstwie na patelni. Posyp ciasteczka jagodami, a następnie rozprowadź posypkę kruszonkową na owocach.
Piecz, aż ciasteczka będą złociste, a patyczek wbity w środek ciasteczka będzie suchy, około 30 minut. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia i podawaj z patelni.