Jacques' Easy Chocolate Cake to deser na 10 osób. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 10 g białka i 51 g tłuszczu. Za 2,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga słodko-gorzkiej czekolady, czekolady, masła i wody. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla fodmap. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 40%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Ulubione ciasto funtowe Jacques’a Pépina, Ciastko czekoladowe Jacques’a Mudslide i Ciasteczka czekoladowe Jacques’a Torresa.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Plus 1 1/2 łyżeczki Cukru (3 Uncje)
3
Posmaruj 10-calową formę do ciasta sprayem do gotowania warzyw. Wyłóż dno formy 10-calowym kółkiem z pergaminu. Posmaruj górną część koła z papieru pergaminowego sprayem do gotowania warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier (3 Uncje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3/4 Szklanki Plus 3 1/2 łyżki Cukru (6 Uncji)
Cukier (6 Uncji)
4
Obie posiekane czekolady włóż do miski i rozpuść na podwójnym ogniu.
Połącz cukier i wodę w rondlu o pojemności 1 litra i umieść na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, aż cały cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, Opcjonalnie
2/3 Szklanki Wody (5 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Gorący syrop wlać do miski z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Mieszaj, aż mieszanina będzie jednorodna.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Dodaj masło i wymieszaj, aż dobrze się wymiesza.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Używając miksera elektrycznego, ubij jajka z cukrem, aż dobrze się wymieszają. Używając gumowej szpatułki, wymieszaj tę mieszaninę z mieszaniną czekolady. Uważaj, aby delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Ciasto wlać do przygotowanej tortownicy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
11
Włóż blachę do pieczenia o bokach o grubości 1 cala do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Wypełnioną tortownicę ułożyć na blasze do pieczenia. Napełnij blachę do pieczenia wodą, tak aby woda zakryła dolny centymetr tortownicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
1 łyżka Naturalnego Smalcu
13
Piec, aż powierzchnia ciasta po naciśnięciu w środku będzie matowa i napięta, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Wyjmij formę z ciastem z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce. Wyłącz piekarnik i poczekaj, aż blacha do pieczenia i woda ostygną, zanim spróbujesz je wyjąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Dekoracja: Jeśli chcesz udekorować to ciasto, możesz zrobić wachlarze czekoladowe lub wygolić blok czekolady obieraczką do jabłek. Aby przygotować fanów czekolady, wymieszaj olej roślinny z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Rozłóż grubą warstwę mieszanki czekoladowej na powierzchni z marmuru lub granitu (lub użyj tylnej części zimnej blachy do pieczenia). Używając trójkąta, przesuwaj po powierzchni czekolady zakrzywionym ruchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
17
Umieść kciuk w jednym z rogów trójkąta, naciskając, aby złapać czekoladę. Rezultat powinien przypominać wachlarz czekolady. Wymaga to trochę praktyki i nie każdy wykonany wentylator będzie użyteczny. Baw się dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.