Łatwe ciasto czekoladowe Jacques’a

Łatwe ciasto czekoladowe Jacques’a
Jacques' Easy Chocolate Cake to deser na 10 osób. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 10 g białka i 51 g tłuszczu. Za 2,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga słodko-gorzkiej czekolady, czekolady, masła i wody. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla fodmap. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 40%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Ulubione ciasto funtowe Jacques’a Pépina, Ciastko czekoladowe Jacques’a Mudslide i Ciasteczka czekoladowe Jacques’a Torresa.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Plus 1 1/2 łyżeczki Cukru (3 Uncje)1/2 Szklanki Plus 1 1/2 łyżeczki Cukru (3 Uncje)
3
Posmaruj 10-calową formę do ciasta sprayem do gotowania warzyw. Wyłóż dno formy 10-calowym kółkiem z pergaminu. Posmaruj górną część koła z papieru pergaminowego sprayem do gotowania warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier (3 Uncje)Cukier (3 Uncje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3/4 Szklanki Plus 3 1/2 łyżki Cukru (6 Uncji)3/4 Szklanki Plus 3 1/2 łyżki Cukru (6 Uncji)
Cukier (6 Uncji)Cukier (6 Uncji)
4
Obie posiekane czekolady włóż do miski i rozpuść na podwójnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 łyżka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie1 łyżka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie
5
Połącz cukier i wodę w rondlu o pojemności 1 litra i umieść na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, aż cały cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, OpcjonalnieOlej Roślinny, Opcjonalnie
2/3 Szklanki Wody (5 Uncji)2/3 Szklanki Wody (5 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Gorący syrop wlać do miski z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Mieszaj, aż mieszanina będzie jednorodna.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Dodaj masło i wymieszaj, aż dobrze się wymiesza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Używając miksera elektrycznego, ubij jajka z cukrem, aż dobrze się wymieszają. Używając gumowej szpatułki, wymieszaj tę mieszaninę z mieszaniną czekolady. Uważaj, aby delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Ciasto wlać do przygotowanej tortownicy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
11
Włóż blachę do pieczenia o bokach o grubości 1 cala do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Wypełnioną tortownicę ułożyć na blasze do pieczenia. Napełnij blachę do pieczenia wodą, tak aby woda zakryła dolny centymetr tortownicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
13
Piec, aż powierzchnia ciasta po naciśnięciu w środku będzie matowa i napięta, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Wyjmij formę z ciastem z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce. Wyłącz piekarnik i poczekaj, aż blacha do pieczenia i woda ostygną, zanim spróbujesz je wyjąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Dekoracja: Jeśli chcesz udekorować to ciasto, możesz zrobić wachlarze czekoladowe lub wygolić blok czekolady obieraczką do jabłek. Aby przygotować fanów czekolady, wymieszaj olej roślinny z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
16
Rozłóż grubą warstwę mieszanki czekoladowej na powierzchni z marmuru lub granitu (lub użyj tylnej części zimnej blachy do pieczenia). Używając trójkąta, przesuwaj po powierzchni czekolady zakrzywionym ruchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
17
Umieść kciuk w jednym z rogów trójkąta, naciskając, aby złapać czekoladę. Rezultat powinien przypominać wachlarz czekolady. Wymaga to trochę praktyki i nie każdy wykonany wentylator będzie użyteczny. Baw się dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn