Łatwa zupa kalafiorowa ze świeżym imbirem

Łatwa zupa kalafiorowa ze świeżym imbirem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kremowa Zupa Z Kalafiora, Curry zupa Kalafiorowo-imbirowa, oraz Schłodzona Zupa Kalafiorowo-Marchewkowa Z Imbirem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, aż pachnące, 1 minutę.
Dodać kalafior i przykryć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko miękki, 10 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, imbir i sól; doprawić czarnym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki, 30 protokół. Lekko schłodzić.
Wlać zupę do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości. Powrót do garnka i ogrzać na małym ogniu.