Łatwa Polenta z Sosem Pomidorowym
Potrzebujesz bezglutenowego dodatku ? Łatwa polenta z sosem pomidorowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Za 80 centów za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 245 kalorii , 13 g białka i 9 g tłuszczu każda. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 65 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka bulionu z kurczaka, mąki kukurydzianej, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 73% , co jest solidne. Podobne przepisy to Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Pieczone medaliony z polenty z szynką , Pieczona polenta z serem ricotta i Polenta cheddar z suszonymi pomidorami i krewetkami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 9 cali.
W dużym garnku wymieszaj mleko i bulion z kurczaka. Doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu. Gdy zacznie wrzeć, stopniowo dodawaj mąkę kukurydzianą, upewniając się, że nie ma grudek. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Zdjąć z ognia, dodać parmezan i wymieszać.
Włóż polentę do przygotowanej formy do pieczenia i posmaruj ją sosem spaghetti.
Piec przez 10 minut w nagrzanym piekarniku, lub do momentu, aż sos zacznie bulgotać.