Łatwa Pizza kwadratowa w stylu sycylijskim w domu

Łatwy No-Roll, No-Stretch sycylijski styl kwadratowy Pizzan w domu jest Wegetariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 765 kalorii, 29g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 426 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, pomidory w puszkach, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Original Sicilian Pasta Co. Krewetki Alfredo możesz zrobić pyszne włoskie jedzenie w domu, Victory Pig sycylijska Pizza W Stylu # SundaySupper, oraz Biała sycylijska Pizza z łuszczącą się skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż tester ciasta włożony do środka nie spełni żadnego oporu, około 15 minut. Przełóż przez ricer ziemniaków do małej miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez dziesięć minut. Powinieneś mieć 6 uncji ziemniaków.
W międzyczasie połączyć mąkę, sól, drożdże, cukier i 2 łyżki oliwy z oliwek w misce miksera stojącego (patrz uwaga dla wersji bez miksera).
Dodaj 11,25 uncji (około 1 1/3 szklanki) wody do miksera i wymieszać na średniej prędkości, aż się połączy i nie pozostaje sucha mąka.
Dodać ostudzone ziemniaki, zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i mieszać, aż ciasto będzie rozciągliwe i gładkie, około 6 minut. Ciasto powinno przyklejać się do dna miski, ale odciągnąć od boków.
Wlać pozostałą oliwę z oliwek do obramowanej blachy do pieczenia i rozprowadzić na całej wewnętrznej powierzchni rękami.
Ciasto przełożyć na blachę do pieczenia i natrzeć górną powierzchnię olejem aż do całkowitego pokrycia. Przykryć blachą do pieczenia z folią i pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż ciasto rozłoży się, aby dotknąć prawie każdej krawędzi blachy do pieczenia, około 2 godzin.
Do sosu: podczas gdy ciasto rośnie, ciepła oliwa z oliwek i ząbki czosnku w 8-calowej patelni na średnim ogniu, aż lekko bulgotanie. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż czosnek jest jasnobrązowy i przetargu, o 10 protokół, przewracając ząbki czosnku raz podczas gotowania.
Przenieść ząbki czosnku do miski robota kuchennego lub blendera (bez oleju).
Dodać odsączone pomidory. Przetworzyć lub zmiksować, aż do zgrubnego puree i odstawić na bok.
Przenieść oliwę z oliwek o zapachu czosnku do dużego rondla i podgrzać na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać oregano i płatki czerwonej papryki i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj mieszankę pomidorów, cukier i łodygi bazylii. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszona, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą.
Aby zakończyć pizzę: 30 minut przed pieczeniem, wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 288°. ostrożnie wyjmij folię z ciasta do pizzy. Używając naoliwionych rąk i będąc tak delikatnym, jak to możliwe, aby utrzymać pęcherzyki powietrza, Wciśnij i rozciągnij ciasto w rogach patelni, naciskając od środka i podnosząc każdy róg i rozciągając go poza krawędź patelni. Należy odciągnąć, aż patelnia zostanie po prostu wypełniona ciastem.
Rozprowadź około 2/3 szklanki sosu na górnej powierzchni pizzy z tyłu łyżki, pozostawiając 1-calową granicę na całej długości krawędzi.
Posypać połową parmezanu, skupiając się na krawędziach Skórki.
Piec przez 5 minut, wyjąć z piekarnika i równomiernie rozprowadzić mozzarellę na powierzchni. Kropka więcej sos pomidorowy w nieregularnych miejscach na powierzchni (możesz mieć dodatkowy sos). Wierzch z liśćmi bazylii i pozostałym parmezanem.
Powrót do piekarnika i piec, aż skorupa jest dobrze rumiane i ser topi się i lekko rumiane w miejscach, 10 do 15 minut dłużej. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez 5 minut.
Przełożyć na dużą deskę do krojenia (pizza może w pewnym momencie przykleić się do patelni-użyj szpatułki, aby ostrożnie ją podważyć), pokroić na 8 lub 12 prostokątnych plastrów i podawać.