Łatwa Peasy Split Grochowa Zupa
Łatwa Peasy Split Grochówka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka mielonego kminku, soli i pieprzu, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa, Zupa Grochowa Easy Split, oraz Bułka z masłem pasterskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pokroić boczek na 1/2 cala kawałki.
Dodaj do dużego garnka do zupy i gotować na średnim ogniu do renderowania tłuszczu i uzyskać chrupiące ze wszystkich stron, o 8 minut w sumie. Im bardziej brązowe, tym lepiej; po prostu ich nie spal. Są idealne, gdy są bardziej żujące niż soczyste.
Usunąć kawałki boczku i odstawić na papierowy ręcznik wyłożony talerzem.
Wylać wszystkie oprócz 2 do 3 łyżek tłuszczu z garnka.
Dodaj cebulę, marchew i seler ze szczyptą soli i pieprzu i saute, aż cebula są po prostu przezroczyste, o 6 do 8 protokół. Wymieszać z czosnkiem i kminkiem i niech gotować jeszcze minutę przed dodaniem groszku split i bulion. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż groszek jest al DENTE (gotowane przez, ale lekko twarde i całe), o 20 protokół. Ostudzić przez 5 minut.
Kadzi około 3 szklanki grochu i ostrożnie zmiksować pozostałą zupę za pomocą blendera zanurzeniowego lub blendera na blacie, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli używasz blatu blendera, pamiętaj, aby napełnić go tylko o 1/3 drogi w górę i rozpocząć na wolnej prędkości, a następnie podnieść do wyższej prędkości. Ta metoda potrwa nieco dłużej ze względu na konieczność blitzu w partiach.
Wlać zupę z powrotem do garnka. Powrót 3 szklanki grochu do zupy i mieszać do połączenia i ciepła przez. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Aby służyć, kadzi zupę do miski i top z boczkiem, pomidorem i wycisnąć z limonki.