Łatwa Lasagna szpinakowa z białym sosem

Łatwa Lasagna szpinakowa z białym sosem wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 243 kalorie, 15g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 270 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera ricotta, ser mozzarella, pieczarki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lasagne z białym sosem-lasagne z twist, biały sos z serem mozzarella, Łatwa Lasagna Szpinakowa, oraz Easy Vegan lasagne ze szpinakiem i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Płaszcz 10x15 calowa patelnia lasagne z natryskiem do gotowania.
Umieść szpinak w średniej misce. Kuchenka mikrofalowa, odsłonięta, na wysokości przez 4 minuty.
Wymieszać z ricottą. Jajko ubić trzepaczką, dodać do szpinaku i ricotty. Dobrze wymieszać, aby zmiksować.
Połączyć sos do makaronu z mlekiem w średniej misce.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki mieszanki sosu makaronowego równomiernie na dnie naczynia.
Na sosie ułożyć 3 niegotowane makarony.
Połowę mieszanki szpinakowej rozłożyć na makaron.
Posypać połową marchewki i połową grzybów.
Umieść 3 więcej makaronu na mieszaninie warzywnej.
Na makaron wlać 1 1/2 szklanki sosu.
Pozostałą masę szpinakową rozprowadzić na sosie, a następnie warstwami pozostałej marchwi i grzybów.
Umieść 3 więcej makaronu na warzywach.
Pozostałą część sosu polać równomiernie na wierzchu.
Posypać serem mozzarella. Spryskaj arkusz folii aluminiowej sprayem do gotowania. Przykryj naczynie szczelnie folią aluminiową, spryskaj stronę w dół.
Piec przez 50 do 60 minut.
Wyjąć z piekarnika, odkryć, i łyżka sos na odsłoniętej górnej makaronu. Wyłącz piekarnik i umieść odsłonięte naczynie z powrotem w ciepłym piekarniku na 15 minut.
Podawać od razu, lub niech odpocząć, aż będzie gotowy do służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.