Łatwa czerwona fasola i ryż
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Łatwa czerwona fasola i ryż może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 22g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, fasola puszki, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Garnek Crock czerwona fasola i ryż, Łatwa czerwona fasola i ryż, oraz Łatwa czarna fasola i ryż.
Instrukcje
Cebulę pokroić na ćwiartki i pulsować w maszynce do mielenia; dodać do rozgrzanej patelni.
Paprykę pokroić na ćwiartki i drobno posiekać w procesorze; dodać do patelni.
Pokrój seler na 2-calowe kawałki i posiekaj go i czosnek w procesorze; dodaj go do patelni. Dobrze wymieszać warzywa i dodać 2 łyżki wody. Gotować do miękkości, o 6-10 protokół. Podczas gotowania warzyw, dobrze wypłukać fasolę. Połowę z nich (1 1/2 puszki) włóż do robota kuchennego z połową puszki pomidorów. Proces, aż wszystkie ziarna są grubo posiekane, tylko brakuje puree. Gdy warzywa będą miękkie, wymieszaj zmieszaną fasolę, pozostałą całą fasolę, pozostałe pomidory i wszystkie przyprawy z wyjątkiem wędzonej soli. Przykryć szczelnie, zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować przez co najmniej 30 minut. Mieszaj co 5 lub 10 minut i dodaj wodę w razie potrzeby, aby fasola była wilgotna, ale nie soupy. Podobnie jak zwykła czerwona fasola, te smakują lepiej, im dłużej gotują, więc rozważ minimum 30 minut i gotuj je dłużej, jeśli możesz, dodając wodę w razie potrzeby. Tuż przed podaniem posyp wędzoną solą lub odrobiną płynnego dymu. Dobrze wymieszać i podawać na szczycie ryżu z bardziej gorącym sosem na stole.