Łatwa czarna fasola i ryż o smaku rumu
Łatwa czarna fasola o smaku rumu i ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 5 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cebulę, marchewkę, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwa czarna fasola i ryż, Easy Lime Cilantro czarna fasola i brązowy ryż, oraz Łatwa czarna fasola i ryż: prosta meksykańska strona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać w marchew, seler, czosnek, i cebula; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z czarną fasolą, solą, pieprzem, 1/4 szklanki pietruszki i ciemnym rumem. Kontynuuj gotowanie, aż do ogrzania.
Podawać na łóżku z ryżem i udekorować 1 łyżeczką natki pietruszki.