Złoty Medal® Świeże Ciasto Truskawkowe
Gold Medal® fresh Strawberry Pie to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 51 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wodę, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Złoty Medal® Świeże Ciasto Truskawkowe, Złoty Medal Dip Warzywny, oraz Zdobywca Złotego Medalu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 246°. z mąką wałek do ciasta, rolki ciasto na okrągłe 2 cale większe niż odwróconej 9-calowej szklanej płyty pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Piec 8 do 10 minut lub do jasnobrązowego. Schłodzić na stojaku chłodzącym.
W małej misce rozgnieść tyle truskawek, aby zmierzyć 1 szklankę. W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą. Stopniowo mieszać w 1/2 szklanki wody i puree truskawki (dodać 1 lub 2 krople kolor żywności, jeśli głębszy czerwony kolor jest pożądany). Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę; ostudzić.
W średniej misce ubić serek śmietankowy i skórkę cytrynową na gładką masę.
Rozprowadzić równomiernie w cieście. Wierzch z pozostałymi truskawkami.
Wlać gotowaną mieszaninę truskawek na wierzch. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 3 godziny. Przechowywać w lodówce.