Złoty medal Sizzling Fajitas

Złoty medal Sizzling Fajitas
Od początku do końca złoty medal Sizzling Fajitas zajmuje około 1 godziny i 33 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,82 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 489 kalorii. 90 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i kup cebulę w proszku, ser cheddar, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują klasyczne ciasteczka Gold Medal®, greckie opakowania ze złotym medalem i ciasteczka zdobywcy złotego medalu.

Instrukcje

1
W wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie połącz 2 łyżki oleju roślinnego, sok z cytryny, czosnek, kminek, czosnek w proszku, cebulę w proszku, ostry sos, sól, pieprz i wybrane mięso. Zapieczętuj i obróć torebkę, aby się pokryła. Marynować w lodówce. *Uwaga kucharza: 15 minut na krewetki, 20 minut na kurczaka i 1 godzinę na stek ze spódnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso (bez Kości, Bez Skóry, Pierś Z Kurczaka, Stek Ze Spódnicy Lub Obrane I Oczyszczone Krewetki)Mięso (bez Kości, Bez Skóry, Pierś Z Kurczaka, Stek Ze Spódnicy Lub Obrane I Oczyszczone Krewetki)
(, Pierś Z Kurczaka, Stek Ze Spódnicy Lub Krewetka)(, Pierś Z Kurczaka, Stek Ze Spódnicy Lub Krewetka)
1 średnia Cebula, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Wzdłuż1 średnia Cebula, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Wzdłuż
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
Rozgrzej żeliwne serwery w nagrzanym piekarniku o temperaturze 400 stopni F przez co najmniej 20 minut, aby uzyskać dobry skwierczenie po nałożeniu fajitas.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Rozgrzej grill zewnętrzny lub dużą patelnię grillową w pomieszczeniu do średnio-wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Wyjmij mięso z marynaty i połóż je na rozgrzanym grillu, marynatę wylej. Gotuj kurczaka, aż będzie ugotowany, około 5 minut z każdej strony, stek ze spódnicy około 3 minuty z każdej strony w przypadku średnio wysmażonego i około 2 minut w przypadku krewetek. Pokrój kurczaka i stek w paski, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Na dużej patelni rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego i podsmaż cebulę i paprykę, aż będą chrupiące, dodając odrobinę soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Tortille zawiń w folię i piecz w piekarniku z serwerami przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Kiedy będziesz już gotowy do podania, wyjmij żeliwne talerze z piekarnika i szybko ułóż na nich mięso, paprykę i cebulę. Od tłuszczu i wilgoci natychmiast zacznie skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Podawaj natychmiast skwierczące z ciepłymi tortillami i innymi dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Fajitas bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 33 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn