Złoty Medal ® Klasyczne Ciasto Do Pizzy
Gold Medal ® Classic ciasto do pizzy to wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, sos do pizzy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Herbatniki Gold Medal® Classic, Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski, oraz Złoty Medal Dip Warzywny.
Instrukcje
W rondlu 1-quart, podgrzać wodę na średnim ogniu, aż się ogrzeje i natychmiastowy odczyt termometr czyta 41° do115. w dużej misce, rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie. Drewnianą łyżką wymieszaj połowę mąki i cały olej, sól i cukier. Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1/4 szklanki na raz, aż ciasto będzie łatwe w obsłudze.
Mąkę lekko posypać blatem lub dużą deską do krojenia.
Wyłożyć ciasto na mąkę. Zagniataj, składając ciasto w kierunku Ciebie, a następnie obcasami rąk, odpychając ciasto z dala od Ciebie krótkim ruchem kołysania. Przenieś ciasto o ćwierć obrotu i powtórz. Kontynuuj ugniatanie około 10 minut, posypując powierzchnię większą ilością mąki, jeśli ciasto zacznie się kleić, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Spryskaj dużą miskę sprayem do gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć miskę luźno folią; odstawić w ciepłe miejsce 20 minut.
Delikatnie wciśnij pięść w ciasto, aby je opróżnić. Przykryć miskę luźno folią; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 48 godzin. (Jeśli ciasto powinno podwoić rozmiar podczas chłodzenia, delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby go opróżnić.)
Przesuń stojak piekarnika do środkowej pozycji piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Umieść ciasto na środku arkusza ciasteczek lub 12-calowej patelni do pizzy. Naciśnij ciasto do 12-calowej rundy, za pomocą mąki palce. Naciśnij ciasto od środka do krawędzi, aby krawędź była nieco grubsza niż środek.
Rozprowadzić sos do pizzy na cieście w ciągu 1/2 cala krawędzi.
Dodaj dodatki do sera, hamburgera, włoskiej kiełbasy lub pizzy pepperoni.
Piec 15 do 20 minut lub aż skorupa jest złoty brąz i sery są topione i lekko rumiane.