Złoty Ketchup Pomidorowy

Złoty Ketchup Pomidorowy
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Złoty ketchup pomidorowy może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $19.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, liść laurowy, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to ketchup pomidorowy lub sos pomidorowy / jak zrobić ketchup pomidorowy, Ketchup Z Czerwonych Pomidorów, oraz Ketchup Pomidorowy.

Instrukcje

1
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając czterech słoików wielkości kufla.
2
Tymczasem goździki, ziarna pieprzu, ziele angielskie, nasiona selera, nasiona gorczycy i liść laurowy zamknąć w podwójnej warstwie gaznicy i związać mocno sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Nasiona SeleraNasiona Selera
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
3
W blenderze lub robocie kuchennym wirować pomidory, paprykę, cebulę i czosnek, porcję na raz, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać czysty do 10-do 12-quart patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj torebkę z przyprawami, sól, brązowy cukier i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Zmierz objętość(patrz" Wskazówki dotyczące konserw Sunset " poniżej). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ciepło do średniej-wysokiej i często mieszać, aż mieszanina jest gęsta i zmniejszona o 1/2 i ciecz nie oddziela się od ciał stałych (łyżka niektóre do małej miski, aby sprawdzić), o 1 3/4 godziny. Wyciągnij torbę z przyprawami i wyrzuć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
W razie potrzeby wirować keczup, porcję na raz, w blenderze, aż będzie bardzo gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/8 cala przestrzeni na głowę w każdym słoiku i przetwarzając słoiki przez 15 minut (patrz UWAGI).
1
Dodaj masło do dżemów i galaretek, aby zapobiec tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli pominiesz masło, zetrzyj pianę przed nalaniem dżemu lub galaretki do słoików. Przepis daje około 1/4 szklanki mniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
DżemDżem
2
Zmierz cały cukier do miski przed rozpoczęciem przepis. Wiele przepisów na konserwy wymaga dodania dużej ilości cukru, gdy mieszanina już się gotuje; pomiar z wyprzedzeniem upraszcza ten krok i zapobiega błędom.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Użyj miarki, aby zmierzyć objętość. Niektóre przepisy wymagają zmniejszenia mieszanki o pewną ilość. Aby to łatwo sprawdzić, włóż czystą, drewnianą linijkę do patelni przed gotowaniem i zmierz, jak daleko jest mieszanka. Następnie gotować zgodnie z zaleceniami, aż zmniejszy się o określony procent. Na przykład, jeśli niegotowana mieszanina mierzy 4 cale na patelni i przepis mówi, aby zmniejszyć o połowę, gotować do 2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn