Złoty Budyń Chlebowy
Złoty chleb Pudding może być tylko deser, którego szukasz. Za 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 16G tłuszczu i w sumie 395 kalorii. Ten przepis służy 9. Jeśli masz pod ręką aromat rumowy, mocno brązowy cukier, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak budyń karmelowy bez jajek, budyń chlebowy bez pieczenia na parze, Złoty rodzynki i porzeczki Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, oraz Złoty Chleb Jajeczny.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni;.
Umieść kostki chleba w maślanej 9-calowej kwadratowej formie do pieczenia.
W dużej misce ubij jajka i cynamon; dodaj pozostałe składniki oprócz sosu maślanego rumu.
Polej równomiernie chleb, całkowicie zwilżając.
Piec 45 do 50 minut lub do momentu, gdy nóż włożony do środka wyjdzie czysty. Super.
Podawać na ciepło z maślanym sosem rumowym. Przechowuj resztki w lodówce.
Maślany SOS rumowy: w rondlu rozpuść 1/4 szklanki masła lub margaryny; dodaj 3/4 szklanki mocno zapakowanego brązowego cukru i 1/2 szklanki śmietany do ubijania. Gotować szybko 8 do 10 minut; dodać 1 łyżeczkę smaku rumu.
Podawaj na ciepło. (Robi około 1 szklanki)
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Pudding chlebowy w menu? Spróbuj połączyć się z Madeiranem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Herdade Do Esporao Verdelho z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Herdade Do Esporao Verdelho]()
Herdade Do Esporao Verdelho
Verdelho 2014 ma żywe zielone, trawiaste aromaty i tropikalne nuty z nutą limonki i grejpfruta. Na podniebieniu to wino jest świeże i eleganckie, z intensywnymi nutami owocowymi i mineralnymi prowadzącymi do długiego i trwałego wykończenia.