Złote Karmelki
Złote karmelki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 762 kalorie, 2G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz karatowy liść złota, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Złote Karmelki, Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), oraz Karmelki I dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno linii i boki 9-calowej kwadratowej patelni z pergaminem; odstawić.
Fasolę wanilii podzielić na pół małym nożem do parkowania i zeskrobać nasiona; wyrzucić strąk.
Dodać nasiona do śmietany w rondlu 1 1/2 quart; spalić śmietanę i trzymać rondel w pobliżu pieca, tak, że jeśli krem ostygnie zbyt dużo, w razie potrzeby, można go podgrzać krótko. W głębokim rondlu o ciężkim dnie 4-litrowym na małym ogniu wymieszaj syrop kukurydziany i cukier, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina stanie się bardziej płynna i większość cukru rozpuści się.
Przestań mieszać, podnieś ciepło do średniej wysokości i delikatnie gotuj, aż termometr cukierkowy zarejestruje 305 stopni F (twardy stopień pęknięcia), około 9 do 12 minut.
Dodać masło i sól do mieszaniny cukru, ciągle mieszając.
Wlać ciepły krem o smaku waniliowym powolnym, ale stałym strumieniem, nie pozwalając na zatrzymanie wrzenia (uważaj-mieszanina spieni się i jest Parna). Obniżyć ciepło do medium i nadal gotować delikatnie, aż termometr rejestruje około 248 stopni F, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu, około 14 do 15 minut.
Pozostawić cukierki około 3 minut, aby bąbelki ustąpiły, a następnie wlać do przygotowanej patelni bez skrobania rondla; pozostawić do ostygnięcia co najmniej 5 godzin.
Odwróć na czystą deskę do krojenia i pokroić w paski o szerokości 1/2 cala; następnie przeciąć paski, tworząc kwadraty 1/2 cala. Aby nałożyć plaster złotego liścia na każdy kwadrat, użyj małego pędzla artysty. Za pomocą pędzla podnieś maleńką łatkę o wielkości płatka płatków owsianych ze złotego liścia i połóż ją na karmelkach do dekoracji.
Pokrojone karmelki mają tendencję do sklejania się i nie utrzymują swojego kształtu, chyba że są indywidualnie owinięte, więc dla najłatwiejszego przechowywania owiń blok karmelków w folię aluminiową i odetnij porcje w razie potrzeby. Pokrojone karmelki należy przechowywać w warstwach, oddzielonych folią aluminiową w szczelnym metalowym lub plastikowym pojemniku w chłodnym miejscu do 3 tygodni.