Złota Zapiekanka Ziemniaczana

Złota Zapiekanka Ziemniaczana
Złota Zapiekanka Ziemniaczana to bezglutenowa przystawka. Ten przepis służy 14 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 336 kalorii . Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietanki, sera cheddar, zielonej cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Zapiekanka ze złotego tuńczyka , zapiekanka ze złocistym brązem i zapiekanka z krewetkami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Ziemniaki włóż do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 10-15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odpływ.
3
W dużej misce połącz pozostałe składniki; delikatnie wmieszać ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia (naczynie będzie pełne).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40–45 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
6
Przed podaniem odstawić na 10 minut.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje14
Ocena Zdrowia7
Magazyn