Złota Marchewka-Cukinia Latkes
Golden marchew-cukinia Latkes może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, Mączka Maca, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest idealny do Chanuka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest spektakularne. Spróbuj Cukinia I Marchew Latkes, Marchew i cukinia Latkes, oraz Golden Potato Latkes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki, marchew, cukinię i cebulę zetrzeć przez duże otwory na tarce; wymieszać z sokiem z cytryny.
Rozprowadzić mieszaninę na 2 czystych, suchych ręcznikach kuchennych.
Zwiń każdy ręcznik, zaczynając od 1 długiej strony. Wykręcić ręczniki, aby wycisnąć nadmiar płynu.
Umieścić mieszaninę ziemniaków w dużej misce.
Wymieszać z jajkami, mączką z macy, solą i pieprzem. (
Mieszanina będzie sucha, ale utrzyma swój kształt po sprasowaniu.)
Roztopić 2 Łyżki. masło z 2 łyżkami. olej w głębokiej patelni elektrycznej ogrzanej do 375 lub w dużej patelni nonstick na średnim lub średnim ogniu. Drop 6 do 8 luźno pakowane 1/4 cupfuls mieszaniny ziemniaków do gorącej mieszaniny masła; naciśnij lekko spłaszczyć do 3-calowych rund. Gotować 3 do 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Posypać dodatkową solą. Powtórz procedurę z pozostałym masłem, olejem i mieszaniną ziemniaków.
Podawać latkes natychmiast, lub ogrzać na stojaku drucianym na blasze do pieczenia w piekarniku 250 do 30 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy mączki Manischewitz niesolonej Macy.
Uwaga: aby uzyskać dekorację, użyj obieraczki do warzyw, aby ogolić cienkie, wzdłużne paski marchwi i cukinii. Aby przygotować dekorację, owiń paski w wilgotne papierowe ręczniki, umieść w plastikowych torebkach z zamkiem błyskawicznym i schłodź do 24 godzin.