Zwiędły szpinak i sałatka migdałowa
Zwiędły szpinak i sałatka migdałowa to bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ten hor d ' oeuvre ma 271 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Za 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 28 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka soli, oleju canolan, octu z czerwonego wina i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia świetny wynik spoonacular 81%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zwiędły szpinak i sałatka migdałowa, Sałatka Ze Zwiędłego Szpinaku, oraz Sałatka Ze Zwiędłego Szpinaku.
Instrukcje
Umieść szpinak w dużej misce do serwowania.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, olej sezamowy, ocet z czerwonego wina, musztardę Dijon, miód i sól; doprowadzić do wrzenia.
Szpinak polać gorącym dressingiem. Rzuć natychmiast, aby pokryć wszystkie liście gorącym dressingiem. więdnięcie szpinaku.
Ugotuj i wymieszaj cebulę na tej samej patelni; posmaruj cebulę pozostałym dressingiem na patelni.
Zwiędły szpinak podzielić na 4 talerze; posyp je jajkiem na twardo, cebulą i prażonymi migdałami. Dopraw czarnym pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay]()
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Nos otwiera się aromatami cytryny, gruszki, orzecha laskowego i miodu. Bukiet przechodzi w kremowy, średnio mocny łyk, oferując smaki pomarańczy, słodkiej śmietany, wanilii, karmelu i goździków. Równoważenie kwasowości pozostawia wino orzeźwiające, z trwałym wykończeniem i idealne do parowania potraw.Połącz z bogatymi daniami z owoców morza, takimi jak grillowane krewetki lub krewetki z owoców morza, ciasto z kurczaka lub kremowe zupy, dania z ryżu lub ziemniaków, świeże sałatki z winegretami i twarde sery, takie jak starzony Biały cheddar.