Zwiędła Sałatka Escarole

Zwiędła Sałatka Escarole
Zwiędła Sałatka Escarole jest bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, chleb, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z soczewicy o zapachu pomarańczy z zwiędłą Eskarolą, Zwiędła Eskarola z jabłkami, oraz Fettuccine z zwiędłą Escarole i pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wrzuć chleb i 3 łyżki oleju na dużą blachę do pieczenia, wyciskając chleb, aby równomiernie wchłonął olej; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż kawałki chleba w równej warstwie i piec, rzucając od czasu do czasu, aż chrupiące na zewnątrz, ale nadal żucia w centrum, 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Niech grzanki ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
4
W międzyczasie rozgrzać pozostałe 4 łyżki oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać czosnek i gotować, często mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodaj anchois i za pomocą łyżki zmiażdż na oliwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodać płatki czerwonej papryki i usunąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać ocet, skrobając wszelkie kawałki; doprawić vinaigrette solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
OcetOcet
9
Tuż przed podaniem, wrzucić escarole, grzanki i ciepły vinaigrette w dużej misce, aż escarole lekko zwiędnie; doprawić solą, pieprzem i więcej octu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
GrzankiGrzanki
EscaroleEscarole
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
10
Czy z wyprzedzeniem: grzanki i vinaigrette mogą być wykonane i escarole można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać grzanki owinięte hermetycznie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
GrzankiGrzanki
EscaroleEscarole
11
Niech vinaigrette ostygnie; przykryć i schłodzić. Delikatnie podgrzać vinaigrette przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn