Zwiędła Sałatka Escarole
Zwiędła Sałatka Escarole jest bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, chleb, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z soczewicy o zapachu pomarańczy z zwiędłą Eskarolą, Zwiędła Eskarola z jabłkami, oraz Fettuccine z zwiędłą Escarole i pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wrzuć chleb i 3 łyżki oleju na dużą blachę do pieczenia, wyciskając chleb, aby równomiernie wchłonął olej; doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż kawałki chleba w równej warstwie i piec, rzucając od czasu do czasu, aż chrupiące na zewnątrz, ale nadal żucia w centrum, 10-15 minut.
W międzyczasie rozgrzać pozostałe 4 łyżki oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, często mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Dodaj anchois i za pomocą łyżki zmiażdż na oliwie.
Dodać płatki czerwonej papryki i usunąć patelnię z ognia.
Dodać ocet, skrobając wszelkie kawałki; doprawić vinaigrette solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem, wrzucić escarole, grzanki i ciepły vinaigrette w dużej misce, aż escarole lekko zwiędnie; doprawić solą, pieprzem i więcej octu, w razie potrzeby.
Czy z wyprzedzeniem: grzanki i vinaigrette mogą być wykonane i escarole można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać grzanki owinięte hermetycznie w temperaturze pokojowej.
Niech vinaigrette ostygnie; przykryć i schłodzić. Delikatnie podgrzać vinaigrette przed użyciem.