Zuzanna Feniger zapiekane w sezamie placki bananowe z kokosowym dżemem Kaya

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Susan Feniger sezamowe chrupiące placki bananowe z kokosowym dżemem Kaya spróbować. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 10g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wodę gazowaną, nasiona sezamu, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Toast Kaya Susan Feniger, Kaya Toast z ulicy Susan Feniger, oraz Ukraińskie pierogi ze szpinakiem Susan Feniger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dżem: w małym rondlu, połączyć mleko kokosowe i 1/2 szklanki cukru.
Odciąć koniec korzenia off liści pandan i umyć liście pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć wszelkie zabrudzenia.
Pokroić pandan na 4-calowe kawałki, aby lepiej pasowały do rondla.
Dodaj pandan i sól do mieszanki mleka kokosowego. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, popychając liście pandanu w dół do mleka i gotować przez 3 do 4 minut, aż będzie miękka.
Wyjąć z ognia i niech mieszaninę strome przez 20 minut, lub aż pandan jest wystarczająco chłodny, aby obsługiwać gołymi rękami.
Wyciągnij liście pandan z patelni i wycisnąć je na mieszaninie kokosowej, aby wyodrębnić jak najwięcej smaku i cieczy, jak to możliwe. Wyrzucić liście i odstawić płyn na bok.
Przynieś 2 cale wody na wolnym ogniu w średnim rondlu. W misce ze stali nierdzewnej, ubić razem jajka, żółtka i pozostały ½ szklanki cukru. Powoli ubijamy mieszankę kokosową. Ustaw miskę na rondlu lekko gotującej się wody i gotuj delikatnie, stale mieszając gumową łopatką, aż mieszanina zgęstnieje, 15 do 20 minut. Będzie się wydawać, że długo nie zobaczysz żadnych rezultatów, ale w momencie, gdy mieszanina zacznie się ustawiać, łatwo ją rozgotować—więc uważaj, aby nie odejść. Konsystencja powinna być jak gęsty krem.
Wlać mieszaninę do czystego pojemnika i umieścić go w lodówce do ostygnięcia.
Do placków: w średniej misce wymieszać mąkę ryżową, mąkę uniwersalną, cukier, nasiona sezamu i sól. Powoli ubij w wodzie gazowanej, aby uzyskać konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego.
Wypełnij szeroką patelnię z 3-calowymi bokami (żeliwna patelnia działa najlepiej)z wystarczającą ilością oleju, aby dotrzeć do połowy boków. (Pamiętaj, że olej rozszerzy się i wzrośnie, gdy się nagrzeje.)
Rozgrzać olej na średnim ogniu przez 4 do 5 minut lub aż kropla ciasta natychmiast wypłynie i termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 350 stopni.
Obrać banany i pokroić je wzdłuż na długie, cienkie plasterki (1/8 cala grubości, około 4 plasterki na banana). (Jeśli używasz dużych bananów, przeciąć je na pół poziomo, a następnie pokroić wzdłuż.) Zanurzyć każdy plasterek w cieście, wrzucić do gorącego oleju i smażyć przez 2 do 3 minut z każdej strony, lub do złotego koloru.
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć.
Podawać natychmiast, z miską dżemu do zanurzenia.