Zuppa Vegana: włoska zupa ziemniaczana, fasolowa i jarmuż

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Zuppa Vegana: włoski ziemniak, fasola i kapusta zupa spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz wodę plus 6 kostek bulionowych, ziemniaki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zuppa Toscana {Kremowa zupa ziemniaczana i jarmuż z włoską kiełbasą}, Zupa Z Kapusty Ziemniaczanej (Zuppa Toscana), oraz Włoska zupa Fasolowo-warzywna (Zuppan alla Frantoiana) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży, nieprzywierający garnek do zupy lub holenderski piekarnik.
Dodaj cebulę i łyżkę wody i "smażyć na parze", aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Dodać bulion, ziemniaki, fasola, i zioła (oregano przez płatki pieprzu). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, o 15 protokół.
Dodać jarmuż, przykryć i gotować 5-10 minut, aż jarmuż będzie miękki, ale nadal jasnozielony. Opcjonalnie: do kremowego bulionu usuń około 1/2 szklanki ziemniaków i trochę bulionu zupowego.
Umieść je w blenderze wraz z mlekiem bezmlecznym i drożdżami odżywczymi. Zmiksować na gładką masę.
Do zupy dodać zawartość blendera i dobrze wymieszać. Sprawdź przyprawy, dodając sól, pieprz i dodatkowe zioła do smaku. Gotować przez kilka minut do rozgrzania.
Przed podaniem wyjąć łodygę rozmarynu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.