Zupa ziemniaczano-serowa
Zupa ziemniaczano-serowa to wegetariański przepis laktoovo na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 270 kalorii . Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz pod ręką wodę, ziemniaki, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 51% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Loaded Baked Potato Soup with Crispy-Fried Potato Skins , Best Potato Cheese Soup in a bread bowl i Creamy Potato Cheese Soup .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj ziemniaki, cebulę, wodę i sól. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Nie odcedzaj; lekko rozgnieć. Wymieszaj z mlekiem.
Tymczasem w małej misce wymieszaj masło, mąkę, pietruszkę i pieprz; wmieszaj do mieszanki ziemniaczanej. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Zdjąć z ognia, dodać ser i mieszać, aż się prawie rozpuści.