Zupa ziemniaczano-kukurydziana może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pieprz, sól, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa z szynki, kukurydzy i ziemniaków, Szynka ziemniaczano-kukurydziana Chowder, oraz Potato Corn Chowder.
Instrukcje
1
Nałożyć średni rondel w sprayu do gotowania; umieścić na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj posiekaną zieloną paprykę i cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać bulion i kolejne 3 składniki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 6 do 8 minut lub aż ziemniak będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Ziemniak
Bulion
Cebula
3
Połącz skrobię kukurydzianą i mleko, mieszając do uzyskania gładkości; stopniowo dodawaj do mieszanki ziemniaków, stale mieszając. Wymieszać kukurydzę i pokrojone w kostkę pimiento; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować, stale mieszając, 1 minutę lub do momentu zgęstnienia mieszaniny.