Zupa ziemniaczano-brokułowa

Zupa ziemniaczano-brokułowa
Zupa ziemniaczano-brokułowa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru zupy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka świeżo mielonego pieprzu, masła, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa Ziemniaczana Brokułowa, Zupa Ziemniaczana Z Brokułami, oraz Zupa brokułowo-ziemniaczana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać cebulę; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj czosnek, łodygi brokułów, ziemniaki, bulion, woda, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są prawie miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
W robocie kuchennym lub blenderze pulsuj zupę do grubego puree. Powrót zupę do garnka i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać różyczki brokuły i dusić, aż będą miękkie, o 5 protokół. 1/4 szklanki startego parmezanu wymieszać z zupą i podawać z pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
B CukierB Cukier
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
6
Wariacja: jeśli wolisz zupę całkowicie gładka, dodać różyczki brokuły do garnka po ziemniaki gotowane przez pięć minut, i kontynuować gotowanie, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o pięć minut więcej. Zupę przecedzić na gładką masę. Byłoby to również świetny pierwszy kurs dla sześciu osób.
Składniki, których będziesz potrzebować
B CukierB Cukier
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Rekomendacja wina: Pinot grigio to uniwersalna włoska Biel. Jego całe ciało pasuje do kremowości tej zupy, a jego wysoka kwasowość zapewnia kontrast. Stosunkowo neutralny smak wina pozwala na subtelne smaki zupy. Nic dziwnego, że pinot grigio jest tak popularny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrigioPinot Grigio
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn