Zupa ziemniaczana ze smażonymi migdałami
Zupa ziemniaczana ze smażonymi migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 67 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wiejski chleb, ocet po sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekana zupa ziemniaczana z chrupiącymi, smażonymi skórkami ziemniaków, Kremowa zupa ze słodkich ziemniaków ze smażoną szałwią, oraz Zupa Ziemniaczana Ze Smażonym Spaghetti I Tostami Pepitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwę z oliwek rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać migdały i czosnek. Gotować, mieszając często, aż będą złote, cztery do pięciu minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Dodać szynkę, dobrze wymieszać i gotować, aż dopiero zacznie renderować, o 1 minutę.
Dodać ziemniaki i gotować, mieszając często, aż skwierczeć, o minutę dłużej.
Dodać bulion i 1 łyżkę soli i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do gotować.
W międzyczasie przenieś migdały i czosnek do robota kuchennego i przetwarzaj, aż zostaną drobno zmielone. Odstawić dwie łyżki mieszanki.
Dodaj resztę do rondla i dobrze wymieszaj.
Szafran umieścić w małej misce i dodać dwie łyżki ciepłej wody. Odstawić na 1 do 2 minut, a następnie dodać do rondla.
Przykryj zupę pokrywką pozostawioną otwartą szczelinę i gotuj na wolnym ogniu, aż około połowa ziemniaków rozpadnie się w zupie, około 35 minut. Wymieszaj ocet i pozostałe dwie łyżki mieszanki migdałów i czosnku. Gotować przez kolejną minutę, a następnie zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupę podawać z kromkami wiejskiego chleba.