Zupa ziemniaczana Pronto
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Pronto Potato Soup może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 364 kalorie . Za 1,2 dolara za porcję otrzymujesz przystawkę dla 4 osób. Jest idealna na zimę . Jeśli masz pod ręką pieprz, zagęszczony krem z kurczaka, cebulę i kilka innych składników, możesz ją zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 41% , co jest dobrym wynikiem. Bardzo podobne do tego przepisu są: Zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi , Zupa z boczkiem i ziemniakami, Bezglutenowa i bezmleczna oraz Zupa z pieczonych ziemniaków .
Instrukcje
Na małej patelni zrumień boczek, aż będzie chrupiący.
Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć na papierowych ręcznikach.
Dodaj cebulę do smalcu i smaż przez 2-3 minuty; odcedź.
Tymczasem w dużym rondlu wymieszaj zimne puree ziemniaczane z zupą, aż się połączą.
Stopniowo dodawaj mleko, cały czas mieszając, aż mieszanka osiągnie pożądaną konsystencję.
Dodaj odłożony boczek i cebulę. Wymieszaj z pietruszką, solą i pieprzem; podgrzej.