Zupa ziemniaczana, porowa i Grochowa
Ziemniaki, Por i Grochówka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ziemniaków, grochu, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zupa Ziemniaczano-Porowa, Zupa z pora i ziemniaków, oraz Zupa Z Pora Ziemniaczanego.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować i wymieszać pory w roztopionym maśle do miękkości, 5 do 7 protokół.
Ziemniaki i bulion z kurczaka wymieszać z porami i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 12 protokół.
Groszek i estragon wymieszać do zupy; gotować na wolnym ogniu, aż groszek zmięknie, o 5 protokół.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny.
Przytrzymaj ręcznikiem pokrywkę blendera i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera kija i puree zupę w garnku.
Wlać mleko do puree zupy i doprowadzić do gotować na średnim ogniu, aż do ogrzania. Doprawić solą i czarnym pieprzem.