Zupa ze świeżych szparagów
Zupa ze świeżych szparagów to przystawka dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 149 kalorii . Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, jogurtu, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na zimę . Ten przepis zachwycił 775 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 70% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa z dyni piżmowej ze świeżym kozim serem , Zupa z ciecierzycy i pomidorów ze świeżym rozmarynem i Schłodzona zupa z awokado ogórkowej i świeżego koziego sera .
Instrukcje
Szparagi i cebulę włożyć do rondla z 1/2 szklanki bulionu warzywnego. Doprowadź bulion do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Zarezerwuj kilka końcówek szparagów do dekoracji.
Pozostałą mieszankę warzywną włóż do blendera elektrycznego i zmiksuj na gładkie puree.
Na patelni, na której smażyły się szparagi i cebula, rozpuść masło. Mieszając, wsypując mąkę, sól i pieprz na masło. Nie pozwól, aby mąka brązowieła. Pozwól mieszaninie gotować się tylko przez 2 minuty. Dodaj pozostałe 1 1/4 szklanki bulionu warzywnego i zwiększ ogień. Kontynuuj mieszanie, aż mieszanina się zagotuje.
W rondelku wymieszaj puree warzywne i mleko.
Do masy wymieszaj jogurt, a następnie sok z cytryny. Mieszaj, aż się rozgrzeje, a następnie rozlej do misek.
Udekoruj zarezerwowanymi końcówkami szparagów.
W razie potrzeby posyp parmezanem.