Zupa Ze Świeżych Szparagów
Need a zupa wegetariańska? Zupa ze świeżych szparagów może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką szparagi, ząbek czosnku, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Zupa Ze Świeżych Szparagów, Kremowa Zupa Ze Świeżych Szparagów, oraz Ogród-Zupa Ze Świeżych Szparagów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać i wyrzucić twarde końce szparagów.
Pokroić na 2-calowe kawałki.
Połącz szparagi, bulion, cebulę, czosnek i 1/2 łyżeczki. tymianek w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować 10 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Mieszanka szparagów przetwarzać partiami, w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Wróć do pan.
Mąkę i mleko ubić na gładką masę. Stopniowo dodawać mieszankę mąki do mieszanki szparagów, ubijając aż do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień; dusić, stale mieszając, 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem, solą, 1/4 łyżeczki. skórka cytrynowa, a pozostałe 1/4 łyżeczki. tymianek.
Połącz śmietanę, sok z cytryny i pozostałą 1/4 łyżeczki. skórka cytrynowa. Top każdej porcji z około 5 łyżeczki. mieszanka kwaśnej śmietany.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: zamrozić zupę po kroku 3 przez okres do 1 miesiąca. Gdy jest gotowy do podania, rozmrozić, podgrzać i kontynuować krok