Zupa ze słodkich ziemniaków z chrupkami Prosciutto

Zupa ze słodkich ziemniaków z chipsami Prosciutto może być właśnie zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 58 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz paprykę, pomarańczowe słodkie ziemniaki, prosciutto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Serowe Chipsy Ze Słodkich Ziemniaków, Pieczone Słodkie Ziemniaki Chipsy Pecan, oraz Serowe Chipsy Ze Słodkich Ziemniaków Z Dymem Jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać por i gotować, mieszając, aż będzie miękki i półprzezroczysty, o 6 protokół.
Dodać czosnek i gotować 2 minuty dłużej. Umieść słodkie ziemniaki w garnku; dodaj 3 szklanki wody, 1 1/2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Zwiększyć ciepło do wysokiej, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić 10 minut. Pracując partiami, czysta zupa, aż będzie gładka.
Rozłóż plastry prosciutto na oprawionej blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Piec do chrupkości, 7 do 10 minut (uważnie obserwować, ponieważ mogą szybko spalić).
Niech prosciutto ostygnie całkowicie na blasze do pieczenia (około 1 godziny), a następnie pokruszyć na drobne kawałki i odstawić.
Zupę przełożyć do czystego garnka na średnim ogniu. Wymieszaj śmietanę i do 2 szklanek wody (wystarczy, aby zupa była łatwa do wypicia z filiżanek). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podawać na gorąco, w filiżankach demitasse, udekorowane prosciutto lub szczypiorkiem, jeśli chcesz.