Zupa ze słodkich ziemniaków, pora i szynki
Zupa ze słodkich ziemniaków, pora i szynki zajmuje ok. 34 minuty od początku do końca. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 187 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, por, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako zupa. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tajska Zupa Ze Słodkich Ziemniaków I Pora, Zupa ze słodkich ziemniaków z imbirem, porem i jabłkiem, oraz Rolada ze słodkich ziemniaków i pora.
Instrukcje
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać szynkę; gotować 3 do 4 minut lub aż rumiane, często mieszając.
Usunąć szynkę z patelni; odstawić.
Dodaj Por do patelni; płaszcz sprayem do gotowania. Gotować por, pod przykryciem, 5 minut lub do bardzo miękkiej, mieszając od czasu do czasu.
W razie potrzeby dodaj 2 łyżki wody do patelni, aby zapobiec poparzeniom.
Dodaj słodkie ziemniaki i następne 4 składniki, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż słodki ziemniak jest bardzo delikatny.
Połowę mieszanki ziemniaków umieścić w blenderze lub robocie kuchennym.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Proces do gładkiej.
Wlać puree do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną. Powrót puree mieszaniny do patelni. Wymieszać 3/4 szklanki szynki. Zupa z kadzi do miseczek; górne porcje równomiernie z 1/4 szklanki szynki.
W razie potrzeby udekorować pokrojonym porem i cebulą.