Zupa ze słodkich ziemniaków i jarmużu
Zupa ze słodkich ziemniaków i jarmużu to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 46 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, alternatywę dla mleka, drożdże odżywcze i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Z Kapusty Ziemniaczanej, Zupa Z Jarmużu I Słodkich Ziemniaków, oraz Zupa z kurczaka ze słodkich ziemniaków i jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i odstawić do miski z wodą, aby zapobiec przebarwieniom.Ustaw duży garnek na kuchence i ustaw ciepło na średnie.Gdy gorące, dodać oliwę z oliwek i cebuli i podsmażyć kilka minut, aż zmiękną.
Dodać przyprawy i wymieszać, aby pokryć cebulę.
Dodaj kilka łyżek mleka kokosowego i saute przez kilka minut.
Dodać słodkie ziemniaki i saute przez kilka minut.
Dodaj seler i marchew i ciecierzyca i saute przez kilka minut.Możesz dodać trochę więcej mleka kokosowego i wymieszać drewnianą szpatułką skrobając dno garnka.
Dodać jarmuż i sól. Wymieszać i saute przez minutę.
Dodaj pieprz i tyle wody, aby po prostu przykryć warzywa.Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodaj alternatywę dla mleka.Używając blendera w sztyfcie, mieszaj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.Wymieszaj drożdże odżywcze, jeśli używasz. Doda trochę więcej " kremowości.”