Zupa ze szpinaku, ziemniaków i gałki muszkatołowej
Szpinak, ziemniaki i zupa gałka muszkatołowa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 135 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, mieloną gałkę muszkatołową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową, Makaron ze szpinakiem, gałką muszkatołową i krewetkami, oraz Zwiędły szpinak z masłem gałki muszkatołowej.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać cebulę do miękkości.
W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i rozpuść kostkę bulionu w wodzie.
W blenderze lub robocie kuchennym zmiksuj cebulę, szpinak, ziemniaki, gałkę muszkatołową i około 2 szklanki bulionu, aż będzie gęsty i gładki.
Mieszamy mieszaninę ziemniaków do rondla z pozostałym bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut. Wymieszać z mlekiem i kontynuować gotowanie 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Tak więc zupa jest kompletna.