Zupa z zielonego groszku
Zupa z Zielonego Grochu to bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i podstawowy przepis na 4 porcje. Za 1,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 120 kalorii . Jest idealna na jesień . Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Ten przepis przygotowało 9 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup groszek, estragon, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94% . Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy obejmują zupę z groszku i wędzonej szynki z zielonego groszku , zupę z zielonego groszku z estragonem i kiełkami grochu oraz zupę z zielonego groszku z estragonem i kiełkami grochu .
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek na średnio małym ogniu.
Dodaj cebulę, przykryj i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut.
Dodać bulion, estragon, sól i kilka tur świeżo zmielonego czarnego pieprzu i doprowadzić do wrzenia.
Dodać groszek i gotować aż do rozmrożenia.
W blenderze zmiksuj zupę w 2 partiach, aż będzie bardzo gładka. Jeśli podajesz zupę na gorąco, włóż zupę z powrotem do garnka i zagotuj. Jeśli podajesz na zimno, przenieś do lodówki, aby się schłodziło. Rozlać do misek. Wymieszaj jogurt, aby był gładki i posyp każdą porcję kleksem jogurtu.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Vietti Cascinetta Moscato d'Asti z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Vietti Cascinetta Moscato d'Asti]()
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów na bazie owoców i kremów oraz serów pleśniowych.