Zupa z wędzonego plamiaka
Przepis wędzony Chowder haddock mogą być wykonane w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 388 kalorii, 29g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.38 za porcję. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga papryki, sherry, mleka i ziaren kukurydzy cukrowej. Niewiele osób lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Z Wędzonego Plamiaka, Wędzony plamiak i kminek chowder, oraz Zupa Z Pora I Wędzonego Plamiaka.
Instrukcje
Umieść rybę na patelni z liściem laurowym i mlekiem. Gotujemy na wolnym ogniu, przykrywamy i odstawiamy na 10 min. Wyciągnij rybę łyżką szczelinową, płatki zgrubnie, odrzucając wszelkie kości i odcedzaj mleko.
Roztopić masło na dużej patelni i gotować cebulę na małym ogniu przez 3-4 min, aż zmięknie.
Posyp mąkę i mieszaj przez minutę, następnie dodaj czosnek i czerwoną paprykę i gotuj przez kolejne 5 minut. Teraz mieszać w sherry i gotować na wolnym ogniu, aż prawie cały płyn zniknął.
Dodać paprykę i ziemniaki, wlać mleko i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić przez 15 min, dodać kukurydzę cukrową i gotować przez 5 min więcej.
Zdjąć z ognia i delikatnie złożyć rybę. Aby służyć, rozsypać posiekaną natkę pietruszki i towarzyszyć z chlebem czosnkowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio