Zupa z wołowiną i jęczmieniem
Zupa z wołowiną i jęczmieniem to danie główne bez nabiału . Jedna porcja zawiera 136 kalorii , 15 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 9 osób i kosztuje 89 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałbym, że trafił w dziesiątkę. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Mieszanka steku z górnej części wołowiny, oleju canolan, groszku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to Zupa z wołowiną i jęczmieniem w wolnowarze , Zupa z grzybami i Sałatka z jęczmienia z warzywami .
Instrukcje
W rondlu holenderskim zrumienić wołowinę na oleju; odcedzić. Dodać bulion, wodę, jęczmień, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Dodaj marchewkę, seler, cebulę i pietruszkę; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodaj groszek i podgrzej.