Zupa z wołowiną i jęczmieniem
Zupa z wołowiną i jęczmieniem może być dokładnie tą przystawką, której szukasz. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 73 kalorie , 3 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 41 centów za porcję. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka selera, wody, pęczaku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Zupa z wołowiną i jęczmieniem w wolnowarze , Zupa z grzybami i Sałatka z jęczmienia z warzywami .
Instrukcje
W naczyniu żeliwnym smaż wołowinę, seler i cebulę na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź.
Dodaj pozostałe składniki i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 45–50 minut lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki. Wyrzuć liść laurowy.