Zupa z wołowiną i jęczmieniem

Zupa z wołowiną i jęczmieniem może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 237 kalorii . Za 1,38 dolara za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką paprykę, marchewkę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 15 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezmlecznej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest solidnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Zupa z wołowiną i jęczmieniem w wolnowarze , Zupa z grzybami i jęczmieniem oraz Sałatka z jęczmienia z warzywami .
Instrukcje
Na dużej patelni zrumień mięso na oleju na średnim ogniu; odcedź. W międzyczasie, w wolnowarze o pojemności 5 litrów, połącz warzywa, bulion, wodę, sos do spaghetti, jęczmień i przyprawy. Dodaj wołowinę. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 9-10 godzin lub do miękkości mięsa. Odetnij tłuszcz z soków powstałych podczas gotowania.