Zupa z wodorostów po koreańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj koreańskiej zupy z wodorostów w stylu eunah. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka dodatkowej mielonej wołowiny, woda, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 16%. Spróbuj Miyeok Guk: Koreańska Zupa Z Wodorostów, Jak gotować: Miyeok Guk, koreańska zupa z wodorostów, oraz Makaron pszenny z wakame i koreańskimi wodorostami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć wodorosty w wodzie o temperaturze pokojowej do miękkości, około 15 minut; odcedzić. Wypłukać arkusze i pokroić na 2-calowe kawałki; odstawić.
Rozgrzać olej sezamowy w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać wołowinę, sól i 1/3 sosu sojowego. Gotować i mieszać, aż wołowina jest kruchy i nie Różowy, o 4 protokół.
Dodać wodorosty i pozostały sos sojowy; gotować i mieszać 1 minutę. Czosnek wymieszać i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina i wodorosty są miękkie, o 15 minut więcej.