Zupa z wodorostów po koreańsku

Zupa z wodorostów po koreańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj koreańskiej zupy z wodorostów w stylu eunah. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka dodatkowej mielonej wołowiny, woda, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 16%. Spróbuj Miyeok Guk: Koreańska Zupa Z Wodorostów, Jak gotować: Miyeok Guk, koreańska zupa z wodorostów, oraz Makaron pszenny z wakame i koreańskimi wodorostami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Moczyć wodorosty w wodzie o temperaturze pokojowej do miękkości, około 15 minut; odcedzić. Wypłukać arkusze i pokroić na 2-calowe kawałki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Rozgrzać olej sezamowy w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać wołowinę, sól i 1/3 sosu sojowego. Gotować i mieszać, aż wołowina jest kruchy i nie Różowy, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać wodorosty i pozostały sos sojowy; gotować i mieszać 1 minutę. Czosnek wymieszać i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina i wodorosty są miękkie, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn