Zupa z wołowiną i jęczmieniem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bez nabiału do swojej skrzynki z przepisami, zupa z wołowiną i jęczmieniem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ta przystawka ma 94 kalorie , 3 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup do 4 ziemniaków, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 43% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również zupa z wołowiną i jęczmieniem w wolnowarze , zupa z grzybami i sałatka z jęczmienia z warzywami .
Instrukcje
W dużym garnku żeliwnym zagotuj wodę z kośćmi do zupy; dodaj bulion. Dodawaj mieloną wołowinę w małych ilościach. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny lub do momentu, aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości.
Usuń kości. Odcedź bulion, ostudź i schłódź. Zbierz tłuszcz.
Oddziel mięso od kości, pokrój w kostkę i wrzuć z powrotem do bulionu wraz z pozostałymi składnikami. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 1 godziny lub do miękkości warzyw.