Zupa z włoską kiełbasą i jarmużem
Zupa z włoskiej kiełbasy i jarmużu może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 2,04 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 281 kalorii , 22 g białka i 10 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Mieszanka pomidorów w puszce, cebuli, kiełbasek z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 91% , to danie jest doskonałe. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Włoska zupa z jarmużu i ziemniaków , Zupa z jarmużu i pieczonych słodkich ziemniaków z kiełbasą z kurczaka i Włoska zupa z kiełbasą i warzywami .
Instrukcje
Rozdrobnij kiełbasę w holenderskim piekarniku; dodaj cebulę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe.
Odcedź, zachowując 1/4 szklanki skapującego tłuszczu; odłóż kiełbasę na bok.
Podsmaż jarmuż na pozostałym tłuszczu, aż zwiędnie.
Dodaj czosnek i (jeśli chcesz) płatki papryki; smaż przez 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj jeszcze 2 minuty.
Wymieszaj bulion, fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, suszone pomidory, paprykę i mieszankę kiełbas. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż jarmuż będzie miękki.