Zupa z włoską kiełbasą i jarmużem
Włoska zupa z jarmużu i kiełbasy to danie główne bezglutenowe i bezmleczne . Za 2,04 USD za porcję przepis ten pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 281 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 35 minut . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Udaj się do sklepu i kup pomidory w puszce, płatki papryki, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis lubi 32 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dość tani przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 98% , to danie jest wyjątkowe. Wypróbuj włoską zupę z jarmużu i ziemniaków , zupę z jarmużu i pieczonych słodkich ziemniaków z kiełbasą z kurczaka i włoską zupę z kiełbasą i warzywną, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozdrobnij kiełbasę w holenderskim piekarniku; dodaj cebulę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe.
Odcedź, zachowując 1/4 szklanki skapującego tłuszczu; odłóż kiełbasę na bok.
Podsmaż jarmuż na pozostałym tłuszczu, aż zwiędnie.
Dodaj czosnek i (jeśli chcesz) płatki papryki; smaż przez 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj jeszcze 2 minuty.
Wymieszaj bulion, fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, suszone pomidory, paprykę i mieszankę kiełbas. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż jarmuż będzie miękki.