Zupa z tortilli ancho
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Ancho Tortilla Soup. Ten przepis jest dla 5 osób. Za 1,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 301 kalorii . Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup cebulę, bulion z kurczaka, pomidory w puszce i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Podobne przepisy to: Chili z chipotle Ancho , Zupa z awokado, kukurydzą, pomidorami i tortillą oraz Zupa z kurczakiem i tortillą z pieczonymi na ogniu pomidorami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Lekko spryskaj dużą blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem.
Rozłóż paski tortilli na blasze do pieczenia; piecz przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i złote, mieszając po 5 minutach. Odstaw.
Tymczasem w dużym rondlu rozgrzej olej.
Dodaj cebulę; smaż przez 2 do 3 minut. Dodaj papryczkę ancho, czosnek, kmin i liście laurowe; smaż i mieszaj przez 2 do 3 minut.
Dodaj bulion i pomidory. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 30 minut. Wyrzuć liście laurowe. Zagęść zupę, jeśli chcesz.
Umieść kilka pasków tortilli i niewielką ilość kurczaka w każdej misce; dodaj zupę. Na wierzchu połóż awokado, ser, dodatkowe paski tortilli i kolendrę, jeśli chcesz.
Aby zagęścić zupę: Pozostaw zupę do lekkiego ostygnięcia.
Dodaj do blendera lub robota kuchennego i zmiksuj na gładką masę. Wróć zupę do rondla i podgrzej tuż przed podaniem.