Zupa z topinamburu z czosnkiem i boczkiem

Zupa z topinamburu z czosnkiem i boczkiem
Zupa z topinamburu z czosnkiem i boczkiem może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 278 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Mieszanka liści tymianku, liści szałwii, topinamburu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Zupa Z Topinamburu I Pieczonego Czosnku, Zupa Z Topinamburu I Orzechów Laskowych Z Chrupiącym Boczkiem, oraz Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu.

Instrukcje

1
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać boczek i gotować, obracając się od czasu do czasu, aż zacznie chrupać, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
3
Dodać cebulę, koper włoski, pory, seler, czosnek, szałwia, tymianek, liść laurowy, ½ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SelerSeler
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
PorPor
CebulaCebula
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
4
Dodać Topinambur i gotować przez 15 do 20 protokół więcej, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
5
Wlać bulion, dodać ziemniaki i pozostałe 1 łyżeczki soli i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować, odkryte, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StadoStado
SólSól
6
Usunąć liść laurowy i wyrzucić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
7
Usunąć boczek i zgrubnie posiekać; odstawić na bok do czasu podania.Używając blendera, ręcznego blendera zanurzeniowego lub robota kuchennego i pracując partiami, puree zupę, aż będzie bardzo gładka. Może być konieczne dodanie odrobiny wody, aby osiągnąć pożądaną konsystencję. Dostosuj przyprawy w razie potrzeby.Podgrzać zupę i kadzi zupę do ciepłych misek. Top każdej porcji z niektórych zarezerwowanego boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
BoczekBoczek
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn