Zupa z topinamburu z czosnkiem i boczkiem

Zupa z topinamburu z czosnkiem i boczkiem może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 278 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Mieszanka liści tymianku, liści szałwii, topinamburu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Zupa Z Topinamburu I Pieczonego Czosnku, Zupa Z Topinamburu I Orzechów Laskowych Z Chrupiącym Boczkiem, oraz Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować, obracając się od czasu do czasu, aż zacznie chrupać, o 8 protokół.
Dodać cebulę, koper włoski, pory, seler, czosnek, szałwia, tymianek, liść laurowy, ½ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 5 minut.
Dodać Topinambur i gotować przez 15 do 20 protokół więcej, mieszając od czasu do czasu.
Wlać bulion, dodać ziemniaki i pozostałe 1 łyżeczki soli i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować, odkryte, o 30 protokół.
Usunąć liść laurowy i wyrzucić go.
Usunąć boczek i zgrubnie posiekać; odstawić na bok do czasu podania.Używając blendera, ręcznego blendera zanurzeniowego lub robota kuchennego i pracując partiami, puree zupę, aż będzie bardzo gładka. Może być konieczne dodanie odrobiny wody, aby osiągnąć pożądaną konsystencję. Dostosuj przyprawy w razie potrzeby.Podgrzać zupę i kadzi zupę do ciepłych misek. Top każdej porcji z niektórych zarezerwowanego boczku.